Vågn og stem for Danmark

FRA 49 DKK

Genoptryk af den pro-danske plakat der prøver at appellere til den danske fællesskabsfølelse i valget om Schleswig. Plakaten viser en viking på grænsen mellem Danmark og Tyskland, der prøver at signalere til folket at de skal vågne op og stemme for Danmark. Over den danske del ses smukt vejr, men uvejr trækker op over den tyske del af grænsen.

På grunde af den 2. slesvigske krig (1864) var Danmark tvunget til at overgive Slesvig og Holstein til Tyskland.  Versailles-traktaten sagde dog senere at folkeafstemninger skulle afholdes i Slesvig for at bestemme områdets fremtidige nationalitet. Højdepunktet for Kampen om stemmerne må siges at have været i Flensborg, den største by Schleswig. I løbet af dagene frem til afstemningen blev gader fyldt med danske og tyske flag, og ligeledes med slesvig-holsteins eget regions flag. Plakater blev set overalt i et forsøg på at påvirke vælgerne. Resultatet endte med et flertal på 75% til fordel for tysk nationalitet.

Ryd
Info vedr. køb af plakat størrelse 50x70 cm

På grund af det manuelle håndværk der lægges i at producere illustrationerne på Anhalt.dk, samt pga. det helt specielle papir der bruges, er illustrationer bestilt i 50×70 cm ikke trykt til kant. Det vil sige at bestiller du en illustration i størrelsen 50×70 cm, forudsat at det er en illustration med fuldfarve/baggrund, så vil der være en utrykt margin rundt i kanterne.